Senaste numret
Förord
Dikten
Kalendariet
Prenumerera
Äldre nummer
Om Karavan
Kontakta oss
Start
Färdriktning: olika Tidigare förord:  [0801] [0704]
Redaktörens presentation av nummer 2/08
Färdriktning: olika Karavans sommarnummer blandar det nyaste med klassiska texter. Vår serie kallad Bogotá 39, om nya latinamerikanska författare, fortsätter med ett samtal med Andrés Neuman.

Denne unge Argentinafödde man har redan en imponerande produktion bakom sig. Tidigare i år besökte han Sverige och Cervantesinstitutet, och det blev då även tid för en intervju.

Den kom att handla om ifall det egentligen finns någon latinamerikansk litteratur, om att vara mer trött på Raymond Carver än García Márquez, om att skriva i det korta formatet, och mycket annat.
Vår andra serie, den om erotik i litteraturen, fortsätter också. Av Pedro Mairal, en annan ung argentinsk författare, har vi valt en novell om sex och saknad.

Och i Buenos Aires diskuterar ett gäng författare och journalister om hur det ser ut i den argentinska litteraturen, varför det funnits så få sexskildringar tidigare och vad det beror på, hur det ser ut i dagens kommersialiserade samhälle etc.

Någon säger under samtalet att i jämförelse med Argentina framstår Brasilien som en stor sexuell befrielse.
Så det passar ju bra att vi i vårt andra inslag i erotikserien vänder oss i riktning São Paulo, om än det är en flack och hård stad vi möter här.

Men nästan alla personer i den unge brasilianske författaren André Sant´Annas romanvärld tänker ständigt på sex, hela hela tiden, och det beskrivs på ett originellt, provocerande och komiskt sätt.

Samtidigt frambringar texten om färden i den trånga hissen också en slags medkänsla hos läsaren för dessa figurer
Läs vidare >>
© Karavan | Box 17131 104 62 Stockholm | Foto: Mikael Lindström Webb: Helena Anderhag