Senaste numret
Förord
Kalendariet
Prenumerera
Äldre nummer
Om Karavan
Människosaker
Indiska Biblioteket
Kontakta oss
Start
Människosaker
Läs mer:
Innehållsförteckningen
Förordet
Smakprov ur boken
Ladda ner studiehandledning
Prisbelönad av Svensk Bokkonst!
Här kan du beställa Karavans antologi för ungdomar. Den innehåller ett fyrtiotal dikter och noveller från Afrika, Asien och Latinamerika. Rikt illustrerad och prisad av Svensk Bokkonst.

Människosaker handlar om vardagens lycka och bekymmer, att bli vuxen, hitta sin väg. Om himlastormande förälskelse och djup vänskap, om våld och instängdhet, förtryck. Om starka frihetsdrömmar och uppror. Samlingen riktar sig till unga läsare, men passar alla som letar efter spännande läsning från världen bortom västerlandet.

De 264 sidorna innehåller ett fyrtiotal skönlitterära texter skrivna av några av de främsta författarna från södra halvklotet. Här ingår noveller av Jamaica Kincaid, Mia Couto och Ama Ata Aidoo, och dikter av Adonis och Ko Un, för att bara nämna några.

I boken finns också ett rikt fotomaterial. Boken passar utmärkt att använda i undervisningen och är då tänkt främst för elever i gymnasiet men också i skolår 9.

Till boken finns en studiehandledning som tagits fram i samarbete mellan Världsbiblioteket och lärare på Värmdö gymnasium. Den går att ladda ner som pdf på www.macondo.nu
© Karavan | Box 17131 104 62 Stockholm | Foto: Mikael Lindström Webb: Helena Anderhag