Senaste numret
Förord
Kalendariet
Prenumerera
Äldre nummer
Om Karavan
Människosaker
Indiska Biblioteket
Kontakta oss
Start
Äldre nummer att beställa Från år [12] [11] [10] [09] [08] [07] [06] [05] [04] [03] [02] [01] [00]
Nr 1 - 2011   Vårnummer
Hälsningar från revolutionens Egypten och jordskalvens Haiti. Skrivarkurs vid Nilens källa. TEMA ÄCKEL - Allt vad det äckliga kan berätta. Exempel ur romaner av Alain Mabanckou, Ayi Kwei Armah, Clarice Lispector och i japanska haikudikter. Dessutom: Claudia Pi–eiros rafflande roman om kontrollsamhället, kortnoveller av José Eduardo Agualusa. Dessutom: Nytt pris till den afrikanska barnboken, öppet brev från Adonis till Syriens president.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 65:-
Nr 2 2011 Sommarnummer
röster från Egypten och Libanon. Det var som att hon fick livet tillbaka under dagarna på Tahrirtorget - Mansoura Ez Eldin beråttar om upproret. Smått galna texter av Ahmad al-Aidy och Nael Eltoukhy, dikter av Nazem El Sayed. Joumana Haddad om Markis de Sades förförelse, Hala Kawtharani skildrar rotlösheten. Introduktion av Jonathan Morén, intervjuer av Marie Anell. Dessutom: Andrés Caicedo - ensam rebell som sprängde gränser och tillbad natten, Tagore 150 år, novell av Moacyr Scliar.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 65:-
Nr 3 - 2011   Höstnummer
Om att hitta sitt "livsspråk": för Boubacar Boris Diop från Senegal var det wolof men för landsmaninnan Fatou Diome var det franskan. Läs om varför Diome har alltid en bok av Stig Dagerman med sig. Möt också tamilska författare från Sri Lanka och experimentella poeter i Mexiko: "Varje bokstav stavar till ett rum." Dessutom: …msinta, dråpliga noveller av Jaklin ‚elik från Istanbul, porträtt av barnboksförlaget Trasten och forskningsrön om den globala översättningsmarknaden.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 65:-
Nr 4 - 2011   Vinterläsning
TEMA Kvinnor i Karibien: Att skriva livet. Vi samtalar med Maryse Condé om njutningen i att skriva om sig själv. Edwidge Danticat benämner kvinnorna som gått före. Shani Mootoo får en plötslig insikt i upp- och nervändheten i världen. I sin dagbok berättar Wendy Guerra om att känna sig "bekvämt inspärrad" i ett isolerat land. För Gisèle Pineau var det exilen som fick henne att börja skriva. Jean Rhys tog risken att skriva om "galna" och "förtappade" kvinnor.
Läs mer om innehållet
Läs redaktörens förord

Pris 65:-
Jag vill beställa:
Nr 1 - 2011     Antal  st
Nr 2 - 2011     Antal  st
Nr 3 - 2011     Antal  st
Nr 4 - 2011     Antal  st


Porto tillkommer
Glöm inte namn och adress:
Namn
Adress
Postnr, ort   
E-post
© Karavan | Box 17131 104 62 Stockholm | Foto: Mikael Lindström Webb: Helena Anderhag